Terug naar blog

3x wat je nog meer kan verwachten van Spingaren

ma 01 mei 2017

Ossenworst

Één van de meest bekende producten in Amsterdam en omstreken, ossenworst! Ossenworst is gemaakt van rundvlees en komt van oorsprong uit de zeventiende eeuw, toen op grote schaal ossen uit Denemarken en Duitsland werden geïmporteerd.  Ossenworst wordt gemaakt van gerijpt vlees dat bij lage temperatuur gerookt wordt waardoor het vlees rauw blijft.

Tegenwoordig is mager rundvlees de basis van ossenworst en wordt het roken en rijpen vaak achterwege gelaten. Wij willen de oude traditie in ere herstellen en hebben onze ossenworsten op lage temperatuur gerookt.

Droge worst

Onze eerste worsten hangen reeds te drogen. We bijten de spits af met vier verschillende smaken: Venkelzaad, Rash el hanout, kerrie en mosterd. We maken deze van onderrib van het bekende Iberico varken. Dit is een scharrelvarken van superieure kwaliteit. Nog een paar weken wachten en dan kunnen we deze eindelijk proeven!

 

Coppa van Iberico

Coppa is gepekeld, gefermenteerd en luchtgedroogde charcuterie. Deze wordt gemaakt van het nek van het Iberico varken, de procureur. Deze is mooi dooraderd. Dit levert een smaakvol product op. Bijzonder aan coppa is dat je dit vlees regelmatig moet masseren gedurende het pekelproces. Wij hebben maar liefst zes rubs gemaakt om mee te masseren. De smaken van deze rubs zijn: gerookte paprika, venkelzaad, citroengras, rash el hanout, chipottle, rozemarijn en tijm.

Het verschil tussen ham en coppa is dat er in de pekel andere kruiden gebruikt worden en dat de coppa in een darm verpakt wordt; zoals een worst. De darm werkt als een membraan: er kan wel vocht uit maar er kan niets in waardoor de coppa bijzonder van smaak is. We keep you posted en hopen de nieuwe producten snel aan jullie te kunnen laten proeven!