Terug naar blog

Spingaren is een feit

wo 01 februari 2017

Na maanden van onderzoek, het testen van producten en het durven nastreven van onze dromen zijn we er klaar voor om onze producten met jullie te delen. Spingaren is een feit!

In 2016 ontstond bij ons het idee om charcuterie te gaan maken. In steeds meer café’s, restaurants en bij mensen thuis is een lekker stukje vlees een vast onderdeel van een borrel. Het standaard stukje leverworst is toch echt passé. Ook wij borrelen regelmatig met een stukje worst, pastrami, pekelvlees, leverworst of paté. Maar steeds concludeerden we dat er op dat gebied zo weinig op artisanale wijze gemaakt wordt. In januari gingen we op inspiratiereis naar New York en daar begon het helemaal te kriebelen.

Wij besloten dan ook ons te gaan verdiepen in het zelf maken van charcuterie. We begonnen met het zoeken naar geweldige kookboeken, het vergelijken en testen van de producten die nu te vinden zijn op de markt. Vervolgens schreven we ons in voor workshops.  Met onze horeca- en koks achtergrond sloegen we aan het experimenteren. Maandenlang hebben we producten getest en begin 2017 was daar ons eerste product: Spingaren pastrami!

Inmiddels is 2017 weer een paar maanden oud en willen we deze pastrami ook laten proeven aan het Amsterdamse publiek en is Spingaren geboren. We noemen onszelf vleeshouwers en groentenmakers. Onze ambitie is groot! We hopen dat heel Amsterdam onze huisgemaakte en ambachtelijke producten gaat proeven en er minstens zo van gaat smullen als wij zelf.

Onze Spingaren pastrami ligt klaar om met jullie te gaan delen vanaf de lente van 2017. Achter de schermen testen en proeven we vrolijk door en gaan we aankomende maanden nog veel meer producten aan jullie laten proeven. Proeven jullie binnenkort met ons mee?!