Restaurant en proeflokaal aan de Herengracht

In 2016 ontstond bij ons het idee om charcuterie te gaan maken. In steeds meer café’s, restaurants en bij mensen thuis is een lekker stukje vlees een vast onderdeel van een borrel geworden. Ook wij borrelen regelmatig met een stukje worst, pastrami, pekelvlees, leverworst of paté. Maar steeds concludeerden we dat er op charcuterie gebied te weinig op artisanale wijze gemaakt wordt.

Daarom besloten wij om ons te gaan verdiepen in het zelf maken van charcuterie. We begonnen met het zoeken naar goede kookboeken. Daar zijn we bestaande producten gaan vergelijken en testen en vervolgens schreven we ons in voor workshops.  Met onze horeca- en koks achtergrond sloegen we aan het experimenteren. Maandenlang hebben we producten getest en begin 2017 was daar ons eerste product: Spingaren pastrami!

Daarna ging het hard... We lanceerden in het voorjaar van 2017 naast onze pastrami ook verschillende andere vlees- en groenten charcuterie. Alles maken we in eigen keuken. Zo maken we zelf droge worst en bijvoorbeeld gefermenteerde groene kool. Na het lanceren van onze producten op de markt, ontstond de noodzaak een eigen locatie te zoeken. Het keukentje waar we stonden paste niet meer bij de doelen van ons bedrijf. De volgende stap moest genomen worden, een eigen locatie waar onze Spingaren producten geproefd en gekocht kunnen worden.

Restaurant Herengracht Amsterdam

In de zomer van 2017 vonden we het perfecte pand op de Herengracht in Amsterdam. Een flinke verbouwing volgde en september 2017 was ons Spingaren restaurant en proeflokaal een feit. We kunnen op deze manier onze passie voor het maken van charcuterie delen met onze andere passie: de horeca! Je kan in ons restaurant en proeflokaal niet alleen onze charcuterie proeven en avondvullend komen happen maar ook onze Spingaren charcuterie kopen voor thuis.

Tot snel!