Spingaren in de pers

Alle toffe berichten over Spingaren en onze charcuterie in de pers

Anne Travel Foodie

In 2017 restaurant Spingaren opened its doors in a beautiful canal house in Amsterdam. It’s housed on the Herengracht, where restaurant Lieve used to be. Spingaren started with making their own charcuterie (meat products) and opened up their own restaurant in September 2017. As they started with making their own meat, I thought the restaurant wouldn’t be suitable for vegetarians like myself. But I found out that they don’t only make meat, they also make their own fermented vegetables!
I heard that on the menu of restaurant Spingaren you can also find really good vegetarian options. This made me curious and, as always, I love to try out new restaurants so I went to Spingaren to try it out!

Ga naar artikel

Mister Daily

Spingaren: Voor iedereen een geschikte maaltijd

Een dagje Amsterdam, even heerlijk op pad. Met je vriendin, een vriendengroep of bijvoorbeeld met het hele gezin. Zolang iedereen tevreden is zal het een dagje zijn om fijn op terug te kijken. Helaas is het niet altijd even gemakkelijk om iedereen tevreden te houden… Spingaren weet hier alles van.

 

Ga naar artikel

Girls Who Magazine

EEN PLEK VOOR ZOWEL CARNIVOREN ALS VEGANISTEN: RESTAURANT SPINGAREN

 

Iedereen moet zich welkom voelen. Dat is het uitgangspunt van restaurant & proeflokaal Spingaren op de Herengracht. Van volhardend carnivoor, alleseters tot fanatieke veganisten. De op maat gemaakte menu’s van Spingaren maakt iedere eter blij. Wat alles met elkaar verbindt? De aandacht en tijd die in ieder gerecht gestoken is. Believe me, dat proef je terug! We hebben weer een hele fijne foodspot voor jullie klaarstaan: Restaurant Spingaren.

Ga naar artikel

pregnant-friendly restaurants in Amsterdam

Als je zwanger bent is dat heel leuk en fantastisch, maar ook een beetje balen. Want je mag geen wijn, geen Franse kazen, geen steak tartare en sushi is ook al dubieus. Maar die wijn, dat is wel het ergste. Dus welk restaurant stel je voor als er een diner gepland wordt? We maakten een lijstje met de beste pregnant-friendly restaurants in Amsterdam:

Ga naar artikel

Spingaren

Nieces | vr 17 november 2017

Woehoe! Onze eerste uitnodiging om ergens te komen eten is een feit! En de kans om ergens voor niks noppes nada lekker te dineren, die laten wij natuurlijk niet aan ons voorbij gaan;) Dus gingen wij afgelopen week naar een van de mooiste plekjes van Amsterdam, om te dineren bij Spingaren

Ga naar artikel

Nominaties Horecava Innovation Award 2018 bekend

Rai & Horecava | di 14 november 2017

Amsterdam, 14 november 2017

Stijlvol recyclen, van dierlijk eiwit naar plantaardig, sturen op bezettingsgraad en ban de ‘no-show’

 
Drinkglazen van oude wijnflessen, gastronomisch planktonpoeder, een schoonmaaksysteem compleet zónder schoonmaakmiddelen en restaurantgasten die vooraf hun eigen korting bepalen. Zie hier een greep uit de innovaties die zijn genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2018; de prijs voor de beste innovatie in de Nederlandse foodservice branche. Bij de opening van Horecava 2018 wordt de winnaar bekend gemaakt. Een deskundige jury selecteerde uit ruim 120 inzendingen in vier categorieën, zestien producten en diensten die stuk voor stuk zeer de moeite waard zijn. De grootste nationale vakbeurs voor horecaprofessionals vindt plaats van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2018 in RAI Amsterdam.

Ga naar artikel

CITIZEN Nieuwe restaurants in Amsterdam

THE CITIZEN | wo 08 november 2017

De horeca blijft echt booming in Amsterdam. Wekelijks openen er nieuwe restaurants en bars, de een is nog mooier en cooler dan de andere. Er is zo veel! Daarom delen we de leukste nieuwe zaken van dit moment:

Ga naar artikel

Amsterdam Weekend Guide voor 29, 30 september & 1 oktober

yourlittleblackbooknl | wo 27 september 2017

HALLO WEEKEND. My god, wat vliegt de tijd voorbij. We gaan dit weekend alweer een nieuwe maand in! De winterse dagen zijn in aantocht en stiekem vinden wij dat helemaal niet zo erg. Ondanks dat het festivalseizoen voorbij is zijn er namelijk weer genoeg leuke feestjes en events om heen te gaan dit weekend. Van eetfeesten midden in de nacht tot leuke sample sales om de leukste najaarsitems te scoren. En natuurlijk zijn er weer heel veel nieuwe restaurants om te testen. Check alle tips voor dit weekend in de Amsterdam Weekend Guide voor 29, 30 september & 1 oktober. Have fun!

Ga naar artikel

9 x nieuwe restaurants in Amsterdam om nu heen te gaan

yourlittleblackbook.nl | di 26 september 2017

BEN JIJ AL BIJ DEZE NIEUWE RESTAURANTS IN AMSTERDAM WEZEN ETEN?

In september zijn er weer heel veel restaurants geopend in Amsterdam. Van hippe lunchrooms tot een vegan snackbar en zelfs een heus kaasfondue restaurant. Tijd dus om deze nieuwe hotspots met je vrienden of lover te testen. Wij hebben daarom een overzicht gemaakt met 9 x nieuwe restaurants in Amsterdam. Check ze snel en plan een etentje in met vrienden of date night!

Ga naar artikel

Spingaren vleeshouwers en groentemakers

THE CITIZEN | vr 22 september 2017

Amsterdam heeft sinds begin dit jaar een nieuwe leverancier voor charcuterie en ingelegde groente: Spingaren vleeshouwers en groentemakers.

Ga naar artikel

Amsterdams NIEUWE

Hier is ‘ie dan! Een kersvers lijstje met de leukste en lekkerste nieuwe restaurants van onze hoofdstad, Amsterdam. Van taco’s tot vleesplanken tot mezze: hier moet je dit weekend zijn voor goddelijk eten, drinken en heel veel gezelligheid.

 

 

 

Ga naar artikel

SPINGAREN AMSTERDAM: FANTASTISCH RESTAURANT & PROEFLOKAAL AAN DE HERENGRACHT

Hotspotjes.nl | vr 29 september 2017

VLEES, VIS ÉN HEERLIJKE GROENTEGERECHTEN BIJ SPINGAREN

Begin van dit jaar lanceerde vijf enthousiaste horecamensen met passie voor het vak een eigen charcuterie in Amsterdam met groot succes, waardoor zij maanden later besloten een restaurant & proeflokaal te open.

Ga naar artikel

Niet alleen voor worst

Favor Flav | vr 15 september 2017

Veel foodies kennen Spingaren al van de foodtruck op De Rollende Keukens, waar z’n huisgemaakte pastrami veel gelukzalige blikken opleverde. Nu heeft het collectief een eigen proeflokaal in Amsterdam met inhuis charcuterie en rokerij, plus zo’n 250 couverts.

Ga naar artikel

Ambachtelijke charcuterie en events in Spingaren Amsterdam

Greater Venues | di 03 oktober 2017

Amsterdam is een nieuwe horeca hotspot rijker die in het teken staat van eerlijk en ambachtelijk eten. Na eerst haar charcuterie op de markt te hebben verkocht, heeft Spingaren nu een eigen restaurant en proeflokaal aan de Herengracht in Amsterdam. In deze gloednieuwe locatie krijgt het charcuterie assortiment een eigen podium. Bezoekers kunnen hier genieten van onder andere proeverijen en diners. Daarnaast is Restaurant & Proeflokaal Spingaren ook open voor zakelijke events als groepsdiners en productpresentaties.

Ga naar artikel

Spingaren: Het eerste charcuterie restaurant van Amsterdam

Your Daily Life | di 26 september 2017

Het begon allemaal met de boterhammen pastrami die een grote hit werden tijdens Koningsdag en De Rollende Keukens en een jaar later hebben de makers van deze heerlijke worst een eigen restaurant geopend in een enorm mooi grachtenpand aan de Herengracht in Amsterdam. Spingaren: het eerste charcuterie-restaurant van Nederland!

Door: Anne Tonen

Ga naar artikel

Spingaren Amsterdam: een charcuterie restaurant én proeflokaal in het centrum

YourLBB | ma 18 september 2017

Spingaren Amsterdam voor pastrami, biefstuk en kimchi

Yes het enige restaurant wat nog miste in Amsterdam is hier! Er is een charcuterie restaurant in het centrum van Amsterdam geopend waar je de lekkerste worsten, pastrami, pancetta en andere vleeswaren kunt bestellen. Spingaren Amsterdam verwelkomen wij met open armen!

Ga naar artikel

Deze 5 restaurants mag je echt niet missen!

Nouveau | ma 11 september 2017

Er zijn in Amsterdam een aantal nieuwe restaurants bijgekomen die je gewoon niet mag missen. Maar dan ook écht niet. Wij zetten ze op een rij!

Ga naar artikel

Charcuterie-concept Spingaren opent restaurant-proeflokaal in Amsterdam

Misset Horeca | wo 13 september 2017

Na charcuterie Spingaren op de Amsterdamse markt, openen de vijf horecaondernemers achter het concept nu een restaurantversie. Het assortiment van Spingaren krijgt een eigen podium in Spingaren restaurant & proeflokaal aan de Herengracht in Amsterdam.

n het proeflokaal Spingaren in Amsterdam kunnen gasten genieten van charcuteriegerechten op een plank. Daarbij valt te denken aan droge worst, kimchi, boerenvarkenspaté, pickles en vegetarische worst. De gast stelt de plank zelf samen en kan deze vergezellen van een bijpassende wijn, bier of cocktail.

Vis, vlees en groente

Naast charcuterie staan op de menukaart smaakvolle, pure vleeshouwersgerechten, verse vis en opvallen veel verrassende groentegerechten. Denk hierbij aan heerlijke biefstuk van het Blonde d’Aquitan rund, sticky bloemkool of een hele vis. Maar ook wild, mosselen en asperges in het seizoen.

 

Flexibele prijsstelling

Spingaren lanceert tevens haar online reserveringssysteem waarbij gebruik gemaakt wordt van flexibele prijsstelling. De prijs wordt bepaald door tien factoren. De gast boekt via de website van Spingaren in vier stappen een reservering en ontvangt dan een kortingspercentage. De gast kan zelf de korting beïnvloeden door een bepaalde dag of tijdstip te kiezen. Dit percentage wordt aan het eind van de avond verrekent over alles wat men eet en drinkt.

Eerste publicatie door Michael Simon op 13 sep 2017 Laatste update: 12 sep 2017

Even voorstellen

Amsterdam Oude Stad | ma 18 september 2017

Meester op het gebied van huisgemaakte charcuterie en gefermenteerde groenten.

Ga naar artikel

Nieuw: Proeflokaal Spingaren Amsterdam

Barts Boekje | za 16 september 2017

We tikten ‘m met Barts Kookboekje al even aan met een recept voor de lekkerste dikke bammen voor thuis, lees maar: boterhammen pastrami van Spingaren, en nu is er een heus restaurant van Spingaren, Proeflokaal Spingaren Amsterdam! En man, dat zíet me er toch te gek uit. Herstel: dat ís te gek. En lekker.

Ga naar artikel

Dit proeflokaal belooft de lekkerste charcuterie van Amsterdam te gaan serveren

Esquire | zo 06 augustus 2017

Al moet je dat natuurlijk zelf proeven om te geloven.

Ga naar artikel

Delicious Magazine September 2017

Delicious Magazine September 2017 | do 31 augustus 2017

Amsterdam krijgt haar eerste charcuterie restaurant

Colourful Rebel | wo 02 augustus 2017

Wij zijn ontzettend dol op uit eten gaan en schrijven er dan ook vaak over hier op het blog.

Ga naar artikel

Spingaren Amsterdan: een charcuterie restaurant & proeflokaal

Your Little Black Book | wo 02 augustus 2017

Spingaren Amsterdam voor pastrami, biefstuk en kimchi

Yes het enige restaurant want nog mistte in Amsterdam is onderweg! Binnenkort opent er een heus charcuterie restaurant in het centrum van Amsterdam waar je de lekkerste worsten, pastrami, pancetta en andere vleeswaren kunt bestellen. Spingaren Amsterdam verwelkomen wij aankomende september met open armen!

Ga naar artikel

Amsterdam krijgt charcuterierestaurant en proeflokaal Spingaren

bySam | wo 26 juli 2017

Een dikke like voor het feit dat Amsterdam binnenkort een heus charcuterierestaurant en -proeflokaal aan het rijtje van nieuwe foodspots kan toevoegen. Spingaren, verantwoordelijk voor heel veel mooie charcuterie zoals worsten, pate’s, pastrami en pancetta, maar ook ingelegde komkommer en ander gefermenteerd groen, opent namelijk binnenkort een Spingaren restaurant en proeflokaal. Oh yessss!

Ga naar artikel

Spingaren tasting room & restaurant | Charcuterie and pickles of vegetables and fish

Horecatrends | di 25 juli 2017

In a historic house at one of the canals in the heart of Amsterdam, Spingaren tasting room & restaurant will open its doors this fall. Spingaren is a company that makes charcuterie artisanal and pickle and ferment vegetables and fish. Due to the fact that the team has been working in the hospitality business in the past, they decided to combine both passions and open a restaurant specialised in charcuterie and pickles.

Ga naar artikel

Charcuterie krijgt podium in proeflokaal en restaurant Spingaren

Misset Horeca | ma 24 juli 2017

In de zoektocht naar een locatie om hun charcuterie een podium te geven, besloot een jong team haar droom na te jagen en een eigen charcuterierestaurant te starten. In september 2017 opent Spingaren de deuren in een historisch grachtenpand in hartje Amsterdam.

Ga naar artikel

The Citizen over Spingaren

Amsterdam heeft sinds begin dit jaar een nieuwe leverancier voor charcuterie en ingelegde groente: Spingaren vleeshouwers en groentemakers.

Ga naar artikel

Ongewoon lekker over Spingaren Charcuterie

Ongewoon Lekker | zo 16 juli 2017

Op een beetje miezerige dinsdag middag mochten wij ons voor Ongewoon Lekker melden voor een productpresentatie van Spingaren, op een prachtige sloep van de Amsterdam Boat Experience door de grachten van Amsterdam.

Ga naar artikel

Foodlou visits Spingaren

Foodlou | do 06 juli 2017

Vorige week stapte ik samen met een vriendin aan boord van een luxe sloep van Amsterdam Boat Experience, waarop Spingaren een varend proefevent organiseerde – weer eens wat anders dan aan een tafeltje in een restaurant! Met de boottocht van de week ervoor nog in mijn achterhoofd stapte ik met iets verstandigere voornemens aan boord, maar minder gezellig was het zeker niet.

Ga naar artikel

Insta story Cityguys Filet D'Anvers

Cityguys

Insta story Cityguys Pastrami

Cityguys

Insta story Cityguys White Mamba

Cityguys

Insta story van Fransesca Kookt - Spingaren Pickles

Fransesca kookt

Insta story van Fransesca Kookt - Biet

Fransesca kookt

Insta story van Fransesca Kookt - Pancetta

Fransesca kookt

Insta story van Fransesca Kookt - Zuurkool

Insta story Lavinia Cooks - Pancetta

Insta story van Out mijn Keuken - Pastrami

Insta story van Out mijn Keuken - Pancetta

Insta story van Out mijn Keuken - TwochefsWhiteMamba Patéworst

Insta story van thingstodo over pancetta