Terug naar spingaren in de pers

Ambachtelijke charcuterie en events in Spingaren Amsterdam

Greater Venues

di 03 oktober 2017

“In 2016 ontstond bij ons het idee om zelf charcuterie te gaan maken”, vertelt Jorien Eliëns, een van eigenaren van Spingaren. “We merkten dat er op charcuterie-gebied weinig op ambachtelijke wijze werd gemaakt. Daarom besloten wij om ons hierin te gaan verdiepen. Met onze horeca-achtergrond, begonnen we met vergelijken, testen en experimenteren. Maanden lang hebben we onze producten getest en begin 2017 was daar ons eerste product: Spingaren pastrami! Daarna ging het hard.. We lanceerden daarna ook verschillende vlees-, vis- en groente-charcuterie. Alles wordt gemaakt in eigen keuken. De volgende stap was een eigen locatie vinden waar onze Spingaren producten geproefd en gekocht konden worden. We vonden het perfecte pand aan de Herengracht in Amsterdam en Restaurant & Proeflokaal Spingaren was geboren. Hier kunnen wij onze passie voor het maken van charcuterie delen met onze andere passie, de horeca.”

 

Charcuterie Spingaren

Het interieur van Restaurant & Proeflokaal Spingaren heeft een industrieel-Scandinavische uitstraling. Het maakt de locatie toegankelijk en geeft het een prettige hippe, lichte uitstraling. Op zakelijk gebied biedt de locatie mogelijkheden als groeps- diner en lunch, vergaderingen, borrels en productpresentaties, of een kookworkshop. Ook leuk: de locatie is beschikbaar voor jouw pop-up restaurant for a day.

In het restaurant en de ruimtes voor meetings kun je genieten van charcuterie gerechten op een plank. Denk hierbij aan droge worst, kimchi, boerenvarkenspaté, pickles en vegetarische worst. De gast stelt de plank zelf samen en kan deze vergezellen van een bijpassende wijn, bier of cocktail. Naast charcuterie staan op de menukaart smaakvolle, pure vleeshouwersgerechten, verse vis en opvallen veel verrassende groentegerechten.