Terug naar spingaren in de pers

Amsterdam krijgt charcuterierestaurant en proeflokaal Spingaren

bySam

wo 26 juli 2017

Spingaren charcuterierestaurant

Een aantal weken geleden mocht ik tijdens een rondvaart met Amsterdam Boat Experience over de grachten proeven van Spingaren lekkers. Planken vol met huisgemaakte pastrami, pancetta, ingelegde komkommer (nee geen augurk, want dat mag je alleen zo noemen als het gemaakt is met een augurk, ok weer wat geleerd) kwamen voorbij zodat we alles wat ze maken konden proeven.

De pancetta en ingelegde komkommer waren mijn favoriet, maar ook de biet (met rooksmaak) en pastrami was niet te doen lekker.

Spingaren maakt ook kimchi, maar tja als je alles zelf maakt is het vaak trial and error. Want was de kimchi vorige week nog perfect, een dag voordat we gingen varen bleek hij te ver gefermenteerd te zijn. Dus niet goed genoeg voor onze proeverij.

Stel je eigen charcuterieplank samen

En al deze charcuterie en andere lekkernijen kun je dus happen bij het charcuterierestaurant en -proeflokaal dat binnenkort opengaat in een grachtenpand middenin Amsterdam. Sterker nog, je kunt bij Spingaren restaurant en proeflokaal zelfs je eigen plankje met vleeswaar samenstellen. Weet je tenminste zeker dat je alles lust.

Dineren bij Spingaren restaurant

Heb je trek in meer gekregen, dan kun je blijven hangen voor een maaltje met bijvoorbeeld steak van lokale boeren, vissen van de graat, mosselen en heel veel vega opties. Natuurlijk met een speciaal biertje en of wijntje binnen handbereik. Oh en als je een Spingarentje voor onderweg of thuis wilt meegrissen, al hun producten kun is ook te koop in het restaurant.

Spingaren Amsterdam zuurkool

Over Spingaren

Ik ben een sucker voor mooie verhalen. En tijdens de vaartocht met Spingaren bites sprak ik één van de Spingarendames die zelf stonden te bikkelen om iedereen van een hapje te voorzien. Zo vertelt ze mij dat ze uiteraard bij Katz’s Deli in New York zijn geweest om inspiratie op te doen voor hun pastrami. Ze hadden geen vaste plek om hun delicatessen te maken, dus verhuisden ze van keuken naar keuken om zo toch hun spullen te maken. Een lange weg van veel testen, proeven, proberen en verbeteren. De passie spat er vanaf bij deze meid. En nu dus hun eigen charcuterierestaurant en proeflokaal. Ik vind het stoer en ik kijk uit naar september als ze hun deuren openen voor het publiek.

Bekijk hun website

Spingaren restaurant en proeflokaal
Ergens in een grachtenpand in hartje Amsterdam
Amsterdam Centrum
Borrelen | diner

Openingstijden Spingaren restaurant en proeflokaal:
Volgen snel