Terug naar spingaren in de pers

Dit proeflokaal belooft de lekkerste charcuterie van Amsterdam te gaan serveren

Esquire

zo 06 augustus 2017

Noem het gerust een edel streven: de 5 oprichters van Spingaren hebben zichzelf het utopische doel opgelegd om de beste charcuterie van Amsterdam te maken.

De reden daarvoor was even simpel als doeltreffend: liefde voor de fijne vleeswaren voor het borrelplankje.

Zij stortten zich op dat streven, maar focusten zich niet louter op het vlees: ook het het inleggen en fermenteren van groente en vis doen ze zelf. In de afgelopen maanden (ze begonnen eerder dit jaar) bouwden ze een bijzonder aardig assortiment op, dat schreeuwde om een eigen verkoopplek.

Eind augustus opent Spingaren dan ook zijn eerste proeflokaal op de Amsterdamse grachten (al is de officiële opening een maand later).

Plezier gegarandeerd: je kunt er zelf je geheel eigen charcuterieplankje samenstellen.

En omdat bij zo'n borrelplankje natuurlijk een borreltje hoort, kun je daar ook speciaalbieren en wijnen bij bestellen. kunnen gasten hier hun eigen Spingaren charcuterieplank gaan samenstellen.

Naast het proeven is het ook mogelijk om het Spingarenassortiment te kopen en mee te nemen.

Daarnaast biedt Spingaren ook een restaurant met dinerkaart vol smaakvolle, pure gerechten.

Denk aan verschillende biefstukken van een lokale boer, vissen van de graat, mosselen en vegetarische groentegerechten.