Terug naar spingaren in de pers

Charcuterie krijgt podium in proeflokaal en restaurant Spingaren

Misset Horeca

ma 24 juli 2017

Spingaren werd begin 2017 in Amsterdam gelanceerd door een team van vijf gepassioneerde mensen die hun liefde voor lekkere charcuterie met Amsterdam willen delen. Vol toewijding storten zij zich het op artisanaal maken van charcuterie en het inleggen en fermenteren van groente en vis. De afgelopen maanden is er gewerkt aan een uitgebreid assortiment van Spingaren producten. Gezien hun horecaverleden gaan ze nu beide passies combineren en beginnen ze een eigen charcuterierestaurant. ‘Na een welverdiende vakantie zijn we ‘as we speak’ begonnen met de verbouwing’, aldus team Spingaren.

Spingaren restaurant

Onder het genot van bijzondere speciaalbieren en wijnen kunnen gasten in het restaurant hun eigen Spingaren charcuterieplank samenstellen. Naast het proeven van charcuterie, is het ook mogelijk om het Spingarenassortiment te kopen en mee te nemen. Daarnaast biedt Spingaren restaurant een menukaart met smaakvolle, pure gerechten. Denk aan verschillende biefstukken van een lokale boer, vissen van de graat, mosselen met een bijzondere bereiding en opvallend veel verrassende vegetarische groentegerechten.

Eetbeleving

Het interieur wordt ontworpen door Bureau Maarten Jamin. Hierin staat de charcuterie centraal en vormt de bar het hart van de zaak waarin de charcuterie ten toon wordt gesteld. De exacte locatie van restaurant Spingaren wordt later bekend gemaakt.

Eerste publicatie door Wieteke Posthumus op 24 jul 2017