Terug naar spingaren in de pers

Nieuw: Proeflokaal Spingaren Amsterdam

Barts Boekje

za 16 september 2017

Even terug: Spingaren? Yes. De vijfkoppige club achter het vlees-concept bedacht ergens in 2016 om zich toe te gaan leggen op de betere charcuterie. Omdat het kan, lekker is en omdat in steeds meer café’s, restaurants (en thuis) worst & co vast onderdeel van de borrel zijn geworden. En dat kan (kon) toch echt beter, vonden de jongeluitjes van Spingaren Amsterdam. Liefst op artisanale wijze gemaakt. Product nummer 1 werd de Spingaren pastrami (welke echt om je vingers bij af te likken is)

 

Andere vlees- en groenten (!) charcuterie volgden rap, het inleggen en fermenteren van groente en vis werd geperfectioneerd en er kwam nog meer voor op de charcuterie-plank. Dat werd een succes (duh) en toen mocht er een eigen zaak komen (yeah). Fast forward naar halverwege 2017 (let wel, het eerste Spingaren product was er pas begin 2017!) en Proeflokaal Spingaren Amsterdam is een feit. Hola!

 

Dorst hoef je ook niet te krijgen: er staat een keur aan bijzondere speciaalbieren en heerlijke wijnen op het menu, voor naast je charcuterieplank die je zelf kunt samenstelde (hulde!). Grote honger? Geen probleem: er zijn verschillende biefstukken van een lokale boer, vissen van de graat, mosselen en opvallend veel verrassende vegetarische groentegerechten. Nog meer? Snap. Komt goed uit want een en ander is ook mee te nemen voor thuis. Slim. Like. Herengracht 88, Amsterdam