Terug naar spingaren in de pers

Ongewoon lekker over Spingaren Charcuterie

Ongewoon Lekker

zo 16 juli 2017

Spingaren

Zelf hadden wij nog nooit van Spingaren gehoord, en waren we dus heel nieuwsgierig. Niet zo raar, want Spingaren is een nieuwe naam in de markt. Spingaren bestaat uit een klein team van sterk gepassioneerde mensen. Als vleeshouwers en groentemakers willen ze vanuit Amsterdam de horeca gaan voorzien van mooie ambachtelijk charcuterie. Naast de prachtige ambachtelijk bereide vleeswaren, maken ze hun lijn charcuterie producten compleet met spannende bereidingen van groenten.

 

Koud gerookte biet

Als binnenkomer kregen we twee verschillende ingelegde bieten te proeven, waarvan een koud was gerookt. Vooral dat roken leverde een hele verrassende smaakcombinatie op, die ons als barbecue fans wel aansprak.

We kregen daarna een mooie huisgemaakte Iberico patéworst geserveerd, met een verhaal. Deze worst is namelijk gemaakt met dezelfde kruiden als het bijbehorende Two Chefs White Mamba bier. En tien procent van de worst bestaat ook weer uit dit bier… Perfect om samen te serveren! 

Pastrami de held van de avond

Verder hebben we mogen genieten van huisgemaakte gerookte zuurkool, prachtige pancetta, mooie pickles, zelf ingelegde olijven, en hele mooie filet d’Anvers. De rilette van konijn was absoluut lekker, maar de pastrami was ronduit geweldig; deze heeft een hele mooie smaak en textuur, en het is overduidelijk dat hier veel tijd, werk, liefde en aandacht in is gestopt.

Wij zijn onder de indruk en kijken we ernaar uit om de producten van Spingaren op de kaart te zien verschijnen bij de horeca!