Terug naar spingaren in de pers

Spingaren: Het eerste charcuterie restaurant van Amsterdam

Your Daily Life

di 26 september 2017

Omdat een stukje worst, paté of pastrami inmiddels niet meer weg te denken is bij een lekkere borrel, besloten de drie eigenaren van Spingaren om zich hier op te gaan focussen en ze kwamen tot de conclusie dat er op charcuterie gebied te weinig op artisanale wijze wordt gemaakt. De dames begonnen zich te verdiepen in het zelf maken van charcuterie en in korte tijd ontstond deze nieuwe hotspot.

Wie aan charcuterie denkt, denkt vaak meteen aan plankjes vol met vlees. Maar naast warme pastrami, paté, kippenlever en pancetta (aanrader) staat de menukaart ook vol met heerlijke originele vis- en vegetarische gerechten zoals een paté van witte truffel en paddestoel, bloemkool met sinaasappel, saffraan en wortel, een vismousse van zalm en verse oesters.

Ik ben gek op borrelplankjes en shared dining dus bestelden mijn tafelgenoot en ik een stuk of zes kleine charcuterie-gerechtjes, meer dan genoeg voor een kleine eter zoals ik. Mocht je na het proeven van de plankjes toch nog trek hebben dan kun je altijd nog een hoofdgerecht, zoals biefstuk, verse vis van de dag of een lekkere burger bestellen.

Als dessert, dat we uiteraard niet over sloegen, kozen we voor de kaasplank en kwamen we tot de conclusie dat de dames van Spingaren ook erg veel verstand hebben van wat goede kazen zijn. We kregen een combinatie van tien verschillende kazen en ik durf wel te zeggen dat ik in tijden niet zo’n goede kaasplank heb gekregen.

Naast de bijzondere gerechten heeft Spingaren overigens ook een erg bijzonder én handig reserveringgsysteem. Via de website kun je namelijk zelf bepalen hoeveel korting je ontvangt als je een reservering voor een etentje plaatst. De korting variëert en wordt bepaald op basis van de drukte in het restaurant. Wij raden je aan om snel de website te checken, een tafeltje te reserveren en de gerechten te gaan proeven.

Oh ja, mocht je niet genoeg kunnen krijgen van de gerechtjes van Spingaren. Al hun producten zijn ook te koop in het restaurant. 

Adres: Herengracht 88, Amsterdam
Website: www.spingaren.nl